tlo
Na skróty:
Znajdź
Twój koszyk jest pusty!
Więcej informacji

AGROVET SODABUFOR+MG 20kg

AGROVET SODABUFOR+MG 20kg
Producent: AGROVET
Model: AGROVET SODABUFOR+MG 20kg
Dostępność: W magazynie
Cena brutto: 83,00 PLN
Podatek: VAT (8%)
Cena netto: 76,85 PLN
Ilość:     - LUB -   Do porównania

SODABUFOR +MG

Bufor przedżołądków dla krów mlecznych w okresie laktacji przeciwdziałający kwasicy żołądka

Lepiej zapobiegać niż leczyć

Profilaktyczna mieszanka paszowa dla bydła zawierająca w swoim składzie żywe kultury drożdży, absorbent mykotoksyn oraz czerwone algi morskie

 

Korzyści stosowania SODABUFOR +Mg:

- Stabilizuje pH żwacza, zapobiega kwasicy.

- Stymuluje florę bakteryjną w przedżołądkach przeżuwaczy.

- Poprawia wyniki produkcyjne bydła mlecznego i mięsnego oraz stan ich zdrowia.

- Podnosi poziom tłuszczu w mleku poprzez stymulację produkcji lotnych kwasów tłuszczowych (LKT).

- Podwyższa poziom białka trawionego jelitowo pochodzącego z masy mikroorganizmów.

- Powoduje zwiększenie pobierania suchej masy oraz lepsze wykorzystanie składników pokarmowych przez zwierzęta – szczególnie istotne przy wycieleniu.

- Pozwala utrzymać wysoką wydajność i stabilną kondycję przez całą laktację.

Efekty stosowania SODABUFOR +Mg widoczne są już po pierwszych kilku dniach włączenia mieszanki do żywienia.

 

SODABUFOR +Mg skutecznie chroni przed kwasicą

Profilaktyczna mieszanka paszowa o właściwościach buforujących dla bydła. Zawiera żywe kultury drożdży, czerwone algi morskie, absorbent mykotoksyn, kwaśny węglan sodu, tlenek magnezu oraz węglan wapnia. Stabilizuje pH treści żwacza do optymalnego poziomu od 6,2 do 6,8. Wykorzystuje synergistyczne działanie zawartych w nim składników czyniąc go efektywnym dodatkiem żywieniowym ograniczającym do minimum ryzyko kwasicy u bydła. Różna siła i czas działania każdego z komponentów preparatu gwarantuje skuteczność produktu przez ok. 12 godzin i zabezpiecza zwierzęta pomiędzy kolejnymi dawkami paszy.

Podawanie już 150 g SODABUFOR +Mg w dawce dziennej wspiera organizm krowy i zmniejsza ryzyko spadku zawartości tłuszczu w mleku dzięki utrzymaniu odpowiedniego poziomu fermentacji kwasu octowego w treści żwacza.

Skład: kwaśny węglan sodu, tlenek magnezu, węglan wapnia, czerwone wapienne algi morskie (lithothamne), żywe kultury drożdży (Sacharomyces Cerevisiae szczep NCYC S.C.47), melasa buraczana

Stosowanie na szt./dziennie: krowy mleczene: 150-200g, bydło opasowe: 150g, bydło młodzież: 60-90g, kozy i owce: 60g

banner-paltnosci-payu