Właściwości i działanie
Otręby pszenne to produkt powstały przy przemiale pszenicy. W skład otrąb pszennych wchodzi w głównej mierze zewnętrzna warstwa ziarna – warstwa owocowo-nasienna. Otręby zawierają dużą ilość błonnika, witamin (głównie z grupy B) oraz makro- i mikroelementów (w tym fosforu, magnezu, selenu, chromu i cynku). Przyczyniają się do sprawniejszego funkcjonowania układu pokarmowego. Charakteryzują się działaniem lekko rozwalniającym, co wskazuje na celowość stosowania ich zwłaszcza z paszami o działaniu zatwardzającym. Otręby pszenne są paszą dietetyczną, nadającą się dla wszystkich zwierząt. Stanowią dobry materiał do mieszanek paszowych ze względu na duże walory smakowe, dietetyczne i mlekopędne. Szczególnie zalecane są do mieszanek dla loch i krów mlecznych.
Dawkowanie:
Opakowanie:
Cena dotyczy 1 tony produktu i ma charakter orientacyjny. W celu uzyskania aktualnej ceny prosimy o kontakt telefoniczny.