Kukurydza standardowo zaprawiana zaprawą grzybobójczą oraz biostymulatorem mikrobiologicznym Rhizo Seeds.
Kukurydza SM Perseus to trójliniowa odmiana o wczesności FAO 250 do uprawy na kiszonkę, której plon w 2019 i 2020 roku osiągnął 62,55 t/ha świeżej masy oraz 19,19 t/ha suchej masy. Kukurydza charakteryzuje się silnym ulistnieniom, co daje bardzo duży plon suchej masy o wysokiej strawności. Kukurydza jest odporna na wyleganie oraz toleruje okresowe niedobory wody. Doskonale adaptuje się do zmiennych warunków klimatyczno-glebowych. Odmiana SM Perseus posiada dobre Stay Green, które utrzymuje zieloność liści i łodyg, aż do dojrzałości pełnej. Wpływa to na większą zdrowotność oraz odporność na fuzariozę i wyleganie. Średnie Dry Down przyśpiesza wysychanie ziarna na polu, co umożliwia zbiory ziarna o niższej wilgotności. Ziarno typu zbliżonego do flint-dent, gdzie flint wykształca więcej rzędów ziaren w kolbie oraz zawiązują więcej ziaren w rzędzie, a dent bardzo dobrze oddaje wodę, szybciej dosychając. Kukurydza SM Perseus zawiera również biostymulator mikrobiologiczny Rhizo Seeds, który służy do zaprawiania materiału siewnego poprzez zarodniki naturalnie występujących bakterii glebowych Bacillus atrophaeus. Biostymulator zwiększa produkcje hormonów i enzymów w roślinie, dzięki czemu zwiększa się masa oraz siła korzenia, co w rezultacie prowadzi to do lepszego wykorzystania wody i składników pokarmowych zawartych w glebie.
Kiszonka