Właściwości i działanie
Wysłodki buraczane melasowane są materiałem paszowym pochodzenia roślinnego uzyskiwanym przy produkcji cukru z buraków cukrowych. Mają zastosowanie w żywieniu bydła , trzody, koni oraz do sporządzania mieszanek paszowych. Charakteryzują się dużą zawartością pektyn powodujących fermentację w żwaczu. Białko jest rozkładane w żwaczu w umiarkowanym stopniu, a jego skład aminokwasowy jest wartościowy pokarmowo. Wysłodki są źródłem wysoko strawnego włókna. Poprawiają bilans energetyczny w żwaczu oraz pozytywnie wpływają na zawartość białka w mleku i wydajność mleczną krów. Dodatek melasy sprawia, iż wysłodki posiadają więcej związków mineralnych, w tym potasu.
Kiedy i jak stosować?
Wysłodki buraczane są smakowite i można je stosować zarówno jako paszę objętościową jak i treściwą.
Opakowanie:
Cena dotyczy 1 tony produktu i ma charakter orientacyjny. W celu uzyskania aktualnej ceny prosimy o kontakt telefoniczny.